Известие

Collapse
No announcement yet.

странна загуба на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• странна загуба на масло

Здравейте колеги,за съжаление онзи ден останових че колата бута масло.Преди 3к км. смених масло(кастрол 10в60) филтри и ремуци понеже тъкмо я бях взел и си имаше и нужда де,колата е на 125к покомпютър.след 1500 км проверих маслото беше си на средата както когато го смених.вчера след още 1500 вдигам щеката и какво да видя,маслото под минимума.Налях му 400 грама че ми се струва че беше наклонена назад колата и да не прекаля нещо.днес на същото място проверявам аз и пак сме под мин. налях и остатъкам който имам (около 300).
    Знам че алфите си попийват масълце,но за кола на 5 години и 125к км. ми се вижда малко ненормално,какво ще ме посъветвате?
    Дали ще съм късметлия и да е запушен отдушник?
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Здравей колега, когато я караш колата пуши ли отзад, защото ако гори масло трябва да пуши, друго което се сещам да направиш е да я качиш на канал и да я огледаш отдолу хубаво и ако тече от някъде масло да му хванеш дирята и да я закараш на майстор. Нека някой по навътре в нещата, ако се сети още нещо да ме допълни
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
      Здравейте колеги,за съжаление онзи ден останових че колата бута масло.Преди 3к км. смених масло(кастрол 10в60) филтри и ремуци понеже тъкмо я бях взел и си имаше и нужда де,колата е на 125к покомпютър.след 1500 км проверих маслото беше си на средата както когато го смених.вчера след още 1500 вдигам щеката и какво да видя,маслото под минимума.Налях му 400 грама че ми се струва че беше наклонена назад колата и да не прекаля нещо.днес на същото място проверявам аз и пак сме под мин. налях и остатъкам който имам (около 300).
      Знам че алфите си попийват масълце,но за кола на 5 години и 125к км. ми се вижда малко ненормално,какво ще ме посъветвате?
      Дали ще съм късметлия и да е запушен отдушник?
      Нищо ненормално няма в това, все пак е TS. За отдушника, шанса е 1-2% на CF3 ката. Дори и не пушат гадовете за разлика от CF1 i CF2. Има минимален шанс да си попаднал на менте масло, но аз залагам че си за сегменти
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

При ТС има и още нещо с вероятност да лапа маслото - маслен сепаратор за почистване.
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Мога да кажа че мотора реално е влажен отдолу,но не капе,гарнитурата на капака н главата я помазах с виктор рейнз още когато я обслужвах.Гадината не пропушва изобщо.Ще сваля маркуча на дросела че го бях чистил и ако е масления сепаратор трябва да е мазно и мръсно нали?
          Не ми се мисли ако кола на 125к е вече за сегменти,ужас.
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace

Comment

Нищо чудно... зависи как е карана преди това. Италянците са пълни мърлячи.
            Може и за 200 км. да я издухаш... зависи от мерака
            Lancia Delta 1.6 i.e - ex
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Малко развитие по темата след още едно измерване но на топъл мотор стоял около 30 минути излезе че съм изгорял около 800 грама масло за 4к километра,НО измерването дава изключително различни резултати на студено и топло масло свива се адски като истине направо ми изкара акъла,намаля си обема около 10% което не очакваш да си призная.
              Не че е малко литър на 5к ,но е успокоително.Сега ми идва на ум че алфата няма маслен радиатор.А дали има термостат за маслото че ми се върти че видях места за навиване на щуцери за маслен радиатор до филтъра за маслото.
              Бъркам ли?

Comment

Логично е на студен мотор маслото в картера да е най-много. Нещо да не си сгрешил или подвел ?
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Обратно е като истине показва че е по-малко.
                  Да не забравя честито за новото бижу!

Comment

Working...
                  X